Parasta jäsenille. http://www.igolehti.fi/blogi GoGo Liikuntakeskuksen blogi Mon, 10 Feb 2014 16:09:29 +0000 fi hourly 1 http://wordpress.org/?v=3.4.1 Odotetut jäsenbileet nyt lauantaina! http://www.igolehti.fi/blogi/2014/02/10/odotetut-jasenbileet-nyt-lauantaina/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=odotetut-jasenbileet-nyt-lauantaina http://www.igolehti.fi/blogi/2014/02/10/odotetut-jasenbileet-nyt-lauantaina/#comments Mon, 10 Feb 2014 13:04:26 +0000 Varpu Vähätalo http://www.igolehti.fi/blogi/?p=3225 Lue loppuun ]]>

Nyt lauantaina 15.2. heti ystävänpäivän jälkeen räjähtää, sillä GoGo Parkissa juhlitaan jokavuotisia legendaarisia jäsenpartyja! Ovet avataan klo 20 ja valomerkki väläytetään klo 01.00. Olethan jo lunastanut oman lippusi GoGo Liikuntakeskuksista tai GoGo Expresseistä, ja ostanut pari drinkkilippuakin GoGo Parkista? Liput maksavat 10e jäsenille ja muille 20e. Liput ovat myynnissä vielä tämän viikon ajan joten kiirehdi hakemaan omasi! Lippuja myynnissä vain ennakkoon.

Viime vuonna teemana oli Circus!

 

 Ohjelma

Klo 20 Ovet avataan!

Juho osasi hyödyntää photoboothin rekvisiittaa!

Klo 20-22 Kevyt GoGo-Buffet on auki!

Klo 21-22.30 Photobooth avoinna. Tule kuvauttamaan itsesi ja kaverisi hauskassa photoboothissa! Kuvaajana Pekka Pelkonen.

Klo 21.45-22.30 Tajunnanräjäyttävä viihdemusiikin energiapakkaus Mikko Siltala & Instant Superstars soittaa yläsalissa cover-biisejä ja tanssittavaa popmusiikkia!

(Aulassa musiikkia ja karaokea KOKOAJAN! Harjoittele jo etukäteen kuinka häikäiset salikaverisi laulutaidoillasi!)

Klo 22.30 BOLLYWOOD SHOW! Älä missaa tätä Dannyn johtamaa huippusuosittua esitystä; suosittelenpa myös laittamaan jalkaan tanssiystävälliset kengät, sillä tämän esityksen jälkeen tanssijalka vipattaa!

Klo 22.45-23.30 Mikko Siltala & Instant Superstars jatkaa yleisön tanssittamista.

Klo 23.30 LATINO SHOW, meille esiintyvät Mikko Kaasalainen ja Adrienn Fitori, jotka ovat ammattilaisten latinalaistanssien moninkertaiset Suomen Mestarit, EM-pronssi -mitalistit, Pohjois Euroopan Mestarit, sekä MM-cupin kolmoset. Wow.

Klo 23.45 Bändi jatkaa mahtavan musan soittamista 00.30 asti.

Klo 00.30 DJ jatkaa siitä mihin bändi jäi, kunnes valomerkki syttyy klo 01.00

Illan JATKOT vietetään Ilonassa :)

Danny saa jokaisen tuntemaan itsensä parkettien partaveitseksi!

 Tervetuloa mukaan juhlimaan!

 

 

 

]]>
http://www.igolehti.fi/blogi/2014/02/10/odotetut-jasenbileet-nyt-lauantaina/feed/ 0
Dieetti vai treeni? http://www.igolehti.fi/blogi/2014/02/04/dieetti-vai-treeni/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=dieetti-vai-treeni http://www.igolehti.fi/blogi/2014/02/04/dieetti-vai-treeni/#comments Tue, 04 Feb 2014 14:18:01 +0000 Varpu Vähätalo http://www.igolehti.fi/blogi/?p=3213 Lue loppuun ]]>

 

Houkutteleeko optimaalinen terveys ja painon pudottaminen tai kiinteytyminen? Terveellistä ravintoa ja treeniä ei kannata erottaa toisistaan missään tilanteessa, ja nyt kerrommekin miksi.

Ravinto treenin tukena

Liikkuaksemme tarvitsemme energiaa, jota saamme syömästämme ravinnosta. Ennen treeniä on tärkeää syödä hyvin, jotta jaksaisimme treenin ajan. Heti treenin jälkeen on lisäksi tärkeää täyttää tyhjentyneet energiavarastot oikein. Yritä syödä tunti tai kaksi ennen treeniä, jotta ruoka on ehtiny sulaa ja saat sen energian käyttöösi. Syö silloin erityisesti hitaita hiilihydraatteja jotka vapauttavat energiaa käyttöösi asteittain. Hitaita hiilihydraatteja saat esimerkiksi täysjyvätuotteista, kasviksista ja marjoista.

Lue myös aikaisempi juttumme ravintoaineista!

Mitä pitempään odotat syömistä treenin jälkeen, sitä kauemmin palautumisessa kestää. Treenin jälkeiset kaksi tuntia ovat kriittistä aikaa kehon palautumista ja korjaustyötä ajatellen.  Varmista että lautasellasi on proteiinia huolehtimaan lihaksistasi ja hiilihydraatteja täyttämään tyhjentyneet glykogeenivarastot.

Vaikka perusasiat olisivatkin tiedossa, moni asettaa treenaamisen ja ruokavalion vastakkain. Alla on neljä kysymystä, joihin haetaan vastausta ruokavaliosta ja liikunnasta. (Tässä artikkelissa dieetistä puhutaan ruokavaliona, eikä kyseessä ole lyhytkestoinen ravintoon liittyvä laihdutusmenetelmä.)

Diet vs. Exercise

1. Kumpi on tärkeämpi painonpudotuksessa?

Dieetti. Ajattele kumpi on helpompaa, syödä 1000 kaloria vai kuluttaa tuhat kaloria. Yhdessä kakunpalassa voi olla 1000 kcal. Sen kalorimäärän kuluttamiseen tarvitset esimerkiksi yhen BodyAttack-tunnin JA yhden BodyPump tunnin. Liikkuminen ja treenaaminen on kuitenkin ehdottoman tärkeää tavoitepainon säilyttämisessä ja kunnossa pysymisessä!

2. Kummasta saan enemmän energiaa päivääni?

Exercise eli liikunta. Liikunta välittää happea ja ravintoaineita kudoksille sekä tehostaa sydän- ja verenkiertoelimistön toimintaa. Kun sydämesi ja keuhkosi toimivat tehokkaammin, pystyt ylläpitämään enemmän energiaa päivän mittaan. Lisäksi aivot tuottavat dopamiinia eli usein mielihyvähormoniksi kutsuttua hormonia. Useat tutkimukset todistavat, että enemmän liikkuvat ihmiset ovat tuotteliaampia korkeampien energiatasojen ansiosta.

3. Kumpi on tärkeämpi sydäntautien ehkäisemisessä?

Molemmat. Liikunta tasapainottaa veresokeria ja alentaa kolesterolia sekä verenpainetta. Ravinnolla voidaan vaikuttaa suotuisasti kolesteroliarvoihin erityisesti välttämällä kovia rasvoja sekä suosimalla hitaita hiilihydraatteja. Optimaalinen terveys saavutetaan ravinnon ja liikunnan yhteistyöllä!

4. Kumpi auttaa masentuneisuuteen tai ahditukseen paremmin?

Exercise eli LIIKUNTA! Älä turvaudu kermaiseen jäätelöön suklaakakkupalalla höystettynä vaan mene liikkumaan. Liikunta tuottaa endorfiinejä jotka saavat aikaan mielihyvän tunteita. Vain 20 minuuttia painoharjoittelua saa mielialasi kohoamaan jopa 12 tunniksi. Lisäksi liikunnan on todettu kasvattavan stressinsietokykyäsi. Ei siis muuta kun treenaamaan!

Salissa BodyPump ja aulassa Vatsat15

Lähteet: LesMills opetusvideo, LesMills global
]]>
http://www.igolehti.fi/blogi/2014/02/04/dieetti-vai-treeni/feed/ 0
Tunnelmia GoGo Express Skanssin avajaisista http://www.igolehti.fi/blogi/2014/01/29/tunnelmia-gogo-express-skanssin-avajaisistagogo-express-skanssin-avajaiset/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=tunnelmia-gogo-express-skanssin-avajaisistagogo-express-skanssin-avajaiset http://www.igolehti.fi/blogi/2014/01/29/tunnelmia-gogo-express-skanssin-avajaisistagogo-express-skanssin-avajaiset/#comments Wed, 29 Jan 2014 19:22:55 +0000 vuokkovahatalo http://www.igolehti.fi/blogi/?p=3183 Lue loppuun ]]>

GoGo Express Skanssi avasi ovensa Turussa tällä viikolla. Avajaisia vietettiin maaanantaina 27.1. Punaisen nauhan sai katkaista paikalle ensimmäiseksi saapunut Nehat Kelmendi. Iloksemme kuulimme että Nehat on moninkertainen suomenmestari penkkipunnerruksessa. Hänen ennätyksensä on 135kg alle 66kg sarjassa!

Nehat, kuinka kuulit GoGo Expressistä?

- Sain postia kotiini, ja ajattelin heti, että ”Jes, tästä tulee mun paikka”. Asun ihan tässä lähellä.

Miltä GoGo Express Skanssi vaikuttaa?

-Tosi hyvältä! Tulee olemaan ihan ykkössali. Tilat ovat avarat! Penkitkin tarpeeksi leveät, pystyy treenaamaan hyvin kisoihin!

Seuraavaksi tapasimme Tarja ja Risto Pohjanpiirin. Hekin asuvat lähellä GoGo Express Skanssia. Tarjalla on oma keppijumppa, jota hän noudattaa. Risto tekee mukana aina silloin tällöin. He yllättyivät parkkipaikkojen paljoudesta!

Tuomas Mattila tuli liittymään GoGo Express Skanssiin. Hän toivoo tältä kuntosalilta rentoa ilmapiiriä.

Miltä kuntosali vaikuttaa näin vastaanotosta katsottuna ensisilmäyksellä?

-Hyvältä vaikuttaa! Isompi kuin odotin, ei varmaan tarvitse jonottaa laitteisiin koskaan!

Tiia-Maria ja Taru tulivat vastaan kuntosalilla. He olivat ehtineet vasta alkulämmittelemään, mutta kertoivat ensivaikutelman olleen miellyttävä!

Janika Lehtonen ehti treenit jo hoitaa ensimmäisenä päivänä ja lähti hymyssäsuin pois kuntosalilta.

-Hyvältä vaikutti! Iso ja tilava! Ensin mietin mahdunkohan edes salille, mutta hyvin mahtui!

Lopuksi vielä muutama kuva GoGo Express Skanssista! Muistathan että GoGon jäsenenä voit vierailla myös GoGo Express kuntosaleilla! GoGo Express Skanssi sijaitsee osoitteessa: Biolinja 20, 20750 Turku. GoGo Expresseissä on aina henkilökuntaa paikalla. Laajat aukioloajat mahdollistavat treenaamisen sekä aamuvirkuille, että illan torkuille. Lisätietoa osoitteessa gogoexpress.fi.

]]>
http://www.igolehti.fi/blogi/2014/01/29/tunnelmia-gogo-express-skanssin-avajaisistagogo-express-skanssin-avajaiset/feed/ 0
PHA-treenistä lisää virtaa kuntosalille (ja tuloksia!) http://www.igolehti.fi/blogi/2014/01/23/pha-treenista-lisaa-virtaa-kuntosalille-ja-tuloksia/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=pha-treenista-lisaa-virtaa-kuntosalille-ja-tuloksia http://www.igolehti.fi/blogi/2014/01/23/pha-treenista-lisaa-virtaa-kuntosalille-ja-tuloksia/#comments Thu, 23 Jan 2014 15:16:37 +0000 tuulikaunisluonto http://www.igolehti.fi/blogi/?p=3176 Lue loppuun ]]>

 

 

Toiminnallisen harjoittelun kasvattaessa suosiota GoGon blogi jakaa vinkkiä PHA-treenin puolesta toiminnalliseen harjoitteluun, jonka voit toteuttaa itse kuntosalilla.

 

Mitä tarkoittaa PHA- harjoitus?

PHA (Peripheral heart action) suomennettuna ”äärimmäistä rasitusta sydämelle”.

PHA-harjoitus toteutetaan kiertoharjoittelu periaatteella, eli samat harjoitteet toistetaan useampaan kertaan peräkkäin. PHA-harjoituksessa on ensin tarkoitus nostaa sykettä mahdollisimman korkealle. Kun syke on korkealla tehdään muutama ennalta valittu liike kuntosalilla. Liikeet valitaan vuoronperään koko kehoa kuormittaviksi. Idea on, että verenkiertoelimistö laitetaan pumppaamaan verta kehossa vuorotellen ylös-alas. Valittu liike toistetaan 10-15 kertaa ja painoksi valitaan suurin vastus jolla jaksaa tehdä 10-15 toistoa.

Harjoitus on helppo toteuttaa ja raskas suorittaa. PHA-harjoitus kasvattaa kuntoa nopeasti, polttaa rasvaa tehokkaasti ja tekee hyvää verenkiertoelimistölle. Kyseinen harjoitus on kuluttava ja suosituksena tehdä (mikäli olet tottunut salilla kävijä) maksimissaan kerran viikossa.

PHA – harjoutuksen variaatioita:

Tee 4 kierrosta seuraavaa:

 • 4 minuuttia täyttä juoksua juoksumatolla
 • 3 eri liikettä, 15 toistoa jokaista liiketta haastavalla painolla

Toista sama 4 kertaa tauotta ja anna palaa!

Esimerkkejä 3:n liikkeen liikesarjoihin:

 • Askelkyykky + Punnerrus + Leveäkyykky paino sylissä
 • Ylätalja + Jalkaprässi + Penkkipunnerrus
 • Penkille nousu (10 puolet) + Pystypunnerrus käsipainoilla + Sivukyykky
 • Kyykky tangolla + Vipunostot sivulle + Lantion nosto paino sylissä selinmakuulla

 

Uskallatko kokeilla?

]]>
http://www.igolehti.fi/blogi/2014/01/23/pha-treenista-lisaa-virtaa-kuntosalille-ja-tuloksia/feed/ 2
Haaveena vahva keskivartalo? http://www.igolehti.fi/blogi/2014/01/21/haaveena-vahva-keskivartalo/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=haaveena-vahva-keskivartalo http://www.igolehti.fi/blogi/2014/01/21/haaveena-vahva-keskivartalo/#comments Tue, 21 Jan 2014 17:24:23 +0000 tuulikaunisluonto http://www.igolehti.fi/blogi/?p=3159 Lue loppuun ]]>

Ota huomioon näitä asioita keskivartalotreeniä suunnitellessa:

Treenaa keskivartalo 1-2 kertaa viikon aikana tehokkaasti ja anna lihaksistolle lepoa muina päivinä.

Treenaa syvät vatsalihakset kannattelemaan kehoa ja pitämään keskivartalon ryhdikkään näköisenä. Syvien vatsalihasten harjoitteilla voidaan myös ehkäistä alaselkäkipuja.

 

Asetu selinmakuulle polvet koukussa. Tässä harjoitteessa ei kuulu tapahtua liikettä. Keskitä ajatus alavatsaan ja vedä napaa sisään niin, että vatsa ei liiku laisinkaan ja alaselkä pysyy irti lattiasta. Tunnet pienen kiristyksen vatsan sisällä. Pidä tätä kiristystä yllä ja rentouta. Kun haet jännityksen, hengitä hitaasti ulos.

 

Vaihtoehtoisesti voit kiristää vatsaa ja nostaa jalkapohjaa lattiasta parin senttimetrin verran, niin että lantio ei liiku laisinkaan. Voit pitää kämmenet lantiolla, jotta voit tunnustella lantion liikettä. Liikettä ei tulisi ilmaantua.

Suoraa vatsalihasta voit treenata tehokkaasti jumppapallon kanssa laajalla liikeradalla tai vaihtoehtoisesti pienemmällä liikeradalla, asennossa jossa lonkan koukistajat pysyvät levossa. Pidä koko liikkeen ajan leuka rinnassa.

Alavatsalle tehtävät liikeet saat tuntumaan mm. asuttumalla selinmakuulle ja nostamalla jalat lonkasta 90asteen kulmaan kohti kattoa ja laskemalla ne hallitusti kohti lattiaa. Tai voit nostaa molemmat jalat ylös lattiasta ja tehdä ristikkäistä liikettä jaloilla.

 

Vinoille vatsalihaksille toimii kiertoliike painon kanssa. Asetu polvet koukussa matolle istumaan. Kallista ylävartaloa selkä eteenpäin kumartuneena lattiaa kohti ja kierrä vartaloa painon kanssa puolelta toiselle, niin että paino koskettaa mattoa. Seuraa katseellasi painoa

 

Haasteliikkeenä nosta myös jalat matolta ja kierrä painoa kahdeksikon muotoisesti jalkojen ympäri pitäen kehoa mahdollisimman hallitussa asennossa.

Esimerkki treeniohjelma keskivartalolle:

 • Syvät vatsalihakset jännitä 10 x 10 sekunnin ajan.
 • Syvät vatsalihakset jalannostolla. 10 x 5 sekuntia. Ota huomioon, että lantio ei saa kipata sivulle. Mikäli lantio kippaa, niin harjoittele ensin vähemmällä toistomäärällä ja pitoajalla.
 • Vatsarutistus pallon kanssa 3 x 12 (12 toistoa, lyhyt tauko ja uudestaan 12 toistoa..)
 • Vatsarutistus matolla selinmakuulla 3 x12
 • Jalkojen nosto 90asteen kulmaan selinmakuulla 3 x 12
 • Jalkojen nosto selinmakuulla ja jalat ristiin 3 x 20
 • Vartalon kierto painon kanssa 3 x 20
 • Kahdeksikko painolla jalkojen ympäri 2 x 20 kahdeksikkoa
Kiitos Personal Trainer Teemu Nieminen mallista! Hyvää treeniviikkoa kaikille!
]]>
http://www.igolehti.fi/blogi/2014/01/21/haaveena-vahva-keskivartalo/feed/ 0
Minun lajini: SH’BAM http://www.igolehti.fi/blogi/2014/01/16/minun-lajini-shbam/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=minun-lajini-shbam http://www.igolehti.fi/blogi/2014/01/16/minun-lajini-shbam/#comments Thu, 16 Jan 2014 08:07:33 +0000 Varpu Vähätalo http://www.igolehti.fi/blogi/?p=3146 Lue loppuun ]]>

Minun lajini -juttusarjassa haastattelemme GoGon ohjaajia lajin mukaan, ja ohjaajat pääsevät kertomaan mikä SH’BAMissä vetää puoleensa! Tällä kertaa lajinamme on SH’BAM™, joka on Les Mills -perheen 45 minuutin helppo tanssillinen tunti.

Edelliset Minun lajini jutut:
Minun lajini: CXWORX
Minun lajini: BodyPump
 

 Mariia Riihonen

Come as you are…

Leave as a star!

Mikä on parasta SH’BAMissä?

Se on vaan niin hauskaa! Tanssitunti joka sopii kaikille, niille jotka kokee omistavansa kaksi vasenta jalkaa, mutta myös enemmän tanssineille.

Mikä on vahvuutesi ohjaajana, tai parasta tunneillasi?

Tunnilla ei tanssita ryppy otsalla! Vaan joraillaan rennosti kukin omalla tyylillään.

Mitä muuta treenaat kuin SH’BAMiä?

 Tanssia! Se on parasta:) Kuntosalin puolelta minut saattaa myös bongata (ehkä sielläkin joskus vähän salaa jammailemassa, jos kuuluu jokin vastustamaton biisi.)

Millaisissa tunnelmissa vietät talvea?

Lämpimissä fiiliksissä vaikka pakkanen paukkuisikin ulkona. Kiitos liikunnan! Harrastakaa säännöllisesti lajeja, joista tulee hyvä ja lämmin olo niin ei haittaa talven kylmyys!

Anni Koskiniemi

 Mikä on parasta SH’BAMissä?

Sh’bamissa parasta on iloisuus, rentous ja hyvä meininki! En oo ikinä nähny kenenkään olevan tunnilla tai tunnilta poistutessa huonolla tuulella.

Mikä on vahvuutesi ohjaajana, tai parasta tunneillasi?

Vahvuuteni on energisyys ja mielestäni mun sh’bam-tunneilla on aina sopivan pimee meininki :D Oon aina ilonen!!

Mitä muuta treenaat kuin SH’BAMiä?

Tykkään käydä sh’bamin lisäks BodyPumpissa, BodyCombatissa, BodyStepissa ja CXWORXissä. Kyllä muutkin Les Millsit menee.

Millaisissa tunnelmissa vietät talvea?

Vietän talvea kesää odottaen ja jumpaten!

Sh’bam-tunneilla jätetään aivot narikkaan ja biletetään kuin viimeistä päivää!

Kiitos Anni ja Mariia! 

Lukija, mitä sinä pidät SH’BAMstä? Kerro mielipiteesi muille lukijoille kommentoimalla!

]]>
http://www.igolehti.fi/blogi/2014/01/16/minun-lajini-shbam/feed/ 0
Minä tein sen! Eroon raskauden kerryttämistä kiloista http://www.igolehti.fi/blogi/2014/01/14/mina-tein-sen-eroon-raskauden-kerryttamista-kiloista/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=mina-tein-sen-eroon-raskauden-kerryttamista-kiloista http://www.igolehti.fi/blogi/2014/01/14/mina-tein-sen-eroon-raskauden-kerryttamista-kiloista/#comments Tue, 14 Jan 2014 11:46:33 +0000 Varpu Vähätalo http://www.igolehti.fi/blogi/?p=3139 Lue loppuun ]]>

Tällä kertaa ”Minä tein sen” -juttusarjassamme Jenna kertoo kokemuksistaan taistelusta raskauskiloja vastaan. 20 kg pudottaminen vauvan syntymän jälkeen ei ehkä ole helppoa tai mukavaa, mutta silti se kannattaa. Anna Jennan kokemusten tsempata sinuakin kohti tavoitteitasi! Kiitos Jenna jakamisesta ja onneksi olkoon lapsen syntymän johdosta sekä tavoitteesi saavuttamisesta!

Jenna:

Vuoden vaihteessa on hyvä hetki summata asioita, joita edellinen vuosi on tuonut tulleessaan ja vienyt mennessään.

Esikoispoikamme Benjamin syntyi viime huhtikuussa. Alkuvuodesta olinkin ehtinyt, raskautta hyvänä tekosyynä käyttäen, kerätä huomattavan määrän vararavintoa. Asiaa ei helpottanut olleenkaan yösyöttöjen yhteydessä tapahtuva yösyöminen. Kesäkuun lopulla, pojan ollessa 2kk ikäinen, olin saanut kerättyä itseeni 20kg ylimääräistä ”raskauskiloa”. Nimenantojuhlien kuvat olivat shokki. Miljoona tekosyytä painolle, sen pudottamiselle ja kaikelle kyllä löytyi, mutta toimintaa ei näkynyt nimeksikään.

Tie painonpudotukseen ja terveelliseen elämäntapaan on ollut kivinen. Aluksi kroppa oli niin huonossa kunnossa, että kauppareissutkin tuntuivat uuvuttavilta. Ensimmäinen urheilullinen edistysaskel oli kun tämä mamma talsi lenkillä Pispalan portaita poika kantorepussa. Seuraava askel oli salikortti. Salille ja jumppaan lähteminen oli suuri taistelu. Muistan ensimmäisen spinning-tuntini. Pelonsekaisin tuntein kuljin Cityn spinning saliin. Paluuta ei ollut.. Olin aivan varma etten selviäisi tuntia loppuun, toisin kuitenkin kävi. Tunnin jälkeen olo oli huumaava! Seuraavaksi huomasinkin olevani jo 90minuutin spindessä. Olin aivan koukussa. (Ja olen edelleenkin!)

Babymuokkaus on kuulunut minun ja Benjaminin arkeen parhaimmillaan kaksi kertaa viikossa. On ihanaa liikkua lapsen kanssa yhdessä ja tavata samalla muita äitejä. Babymuokkaus onkin pehmeä aloitus liikuntaan raskauden jälkeen.

Oikeastaan vasta viimeisen kuukauden aikana olen oivaltanut sen todellisen liikunnan riemun. Aluksi liikkuminen ja terveellisesti syöminen tuntui vastenmieliseltä ja inhottavaltakin. Tuntui että se olisi lapselta pois jos äiti on jumpalla, nykyisin ajattelen toisin. On lapsen edunmukaista että äiti jaksaa leikkiä ja toimia arjessa. Treenaamisen avulla olen säästynyt turhilta niska-hartia seudun säryiltä.

Nykyisin, lähtötilanteesta kuusikuukautta myöhemmin, tämä aamu-uninen mamma herää klo 5.30 treenaamaan ja mies jää pojan kanssa nukkumaan. Välillä Benjamin poikkeaa lapsiparkkiin, kun minä pyörähdän jumpalla. Arki sujuu paljon virkeämmissä merkeissä ja peilistä katsoo energisempi äiti, jolla ei ole enää kannettavanaan yhtään ainutta ”raskauskiloa”. Seuraavat haasteet luo varmasti kehonkoostumusmittaus, jonka tulokset varmasti luovat lisämotivaatiota treeneihin. Jos tunnistat itsesi selittelemässä ja kertomassa ”miksi ei pysty”, haasta itsesi. Se kannattaa!

Aikaisempia Minä tein sen! -juttuja:
Minä tein sen: Villelle Special Olympics kultaa 2013
Minä tein sen! Merja laihdutti 44 kiloa
Minä tein sen! Ylipainoisesta tytöstä normaalipainoiseksi GoGo-naiseksi
Minä tein sen! Liikuntakielteisyydestä teholiikkujaksi
Minä tein sen! Uskomattomia tuoksia kuntosalilla

Etsimme uusia onnistujia blogiin. Oletko saavuttanut tavoitteesi tai ylittänyt itsesi, ja haluat kertoa siitä muillekin? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen blogi (at) gogo.fi ja otamme sinuun yhteyttä.

]]>
http://www.igolehti.fi/blogi/2014/01/14/mina-tein-sen-eroon-raskauden-kerryttamista-kiloista/feed/ 0
Miten saavuttaa tavoite liikunnan kanssa? http://www.igolehti.fi/blogi/2014/01/09/miten-saavuttaa-tavoitte-liikunnan-kanssa/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=miten-saavuttaa-tavoitte-liikunnan-kanssa http://www.igolehti.fi/blogi/2014/01/09/miten-saavuttaa-tavoitte-liikunnan-kanssa/#comments Thu, 09 Jan 2014 16:46:52 +0000 tuulikaunisluonto http://www.igolehti.fi/blogi/?p=3132 Lue loppuun ]]>

 

 

Salit ovat jälleen täynnä ihmisiä, hyvää henkeä ja hikeä. Mikä on sinun tavoitteesi liikunnan kanssa? Voi onko sinulla sellaista?

Kun liikunnasta haluaa selkeitä fyysisiä tuloksia aikaiseksi on tavoiteet hyvä selkeyttää ja tehdä mahdollisimman helposti noudatettavaksi rutiiniksi omaan arkeen. Jos taas elämä on muutoin täynnä tavoitteita voi olla parempi, että pitää liikunnan vain hyvää oloa edistävä asiana elämässä ilman tavoitteiden mahdollista painetta. On hyvä punnita mikä on itselle ensisijaisen tärkeää tällä hetkellä ja miten saada liikunnasta sellainen asia joka ennen kaikkea kasvattaa hyvää oloa.

Tavoitteita on niin monta kuin on treenaajaakin. Hyviä syitä liikkua on satoja ja kun lähdemme liikkeelle saamme yleensä automaattisesti lisää hyvää oloa ja energiaa omaan elämään.

Oletko miettinyt mitä juuri nyt tavoittelet liikunnalla?

Erilainen treenaminen tuottaa erilaista tulosta ja treeniin käytetystä ajasta saa enemmän irti kun sen on suunnitellut etukäteen. GoGo kannustaa sinua kokeilemaan uusia muotoja treenata. Mikäli treenaat nyt samalla treeniohjelmalla kuin viime syksynä voi olla aika päivittää saliohjelma tai kokeilla ryhmäliikunnasta itselle uusia lajeja.

Säännöllisyys, monipuolisuus ja vaihtelevuus ovat kolme tärkeää asiaa kun mietitään miten saada liikunnasta tuloksia. Treeniohjelmat on hyvä päivittää uusiin viimeistään 6 kuukauden kuluttua ohjelman aloituksesta. Keho tottuu samaan ärsykkeeseen nopeasti ja kehittyäkseen se kaipaa vaihtelua ja monipuolisuutta.

 

Näin onnistut tavoitteessasi:

 1. Mieti, mikä on tavoitteesi ja millä aikavälillä haluat se saavuttaa.
 2. Pilko isompi tavoite pieniin osiin. Esimerkiksi, mitä tarkoittaa vuoden mittainen tavoite kuukausi ja viikko kerrallaan.
 3. Suunnittele milloin pääset harjoitteleman ja laita aikataulu ylös omaan kalenteriin. Tee lähteminen salille mahdollisimman helpoksi esim. treenivaatteet mukaan töihin tai kouluun, niin kotisohva ei houkuta välissä.
 4. Ota ammattilainen avuksesi. Tavoiteen saavuttaa helpommin, kun matka siihen on selkeä. Personal Trainerin kanssa varmistut siitä, että treenaat itsellesi sopivalla tavalla kohti tavoitettasi.
 5. Etene päivä ja viikko kerrallaan tehden niitä hyviä valintoja jotka tiedät olevan itsellesi hyväksi.
 6. Kannusta lähipiiri mukaan projektiin. Tavoite on aina helpompi saavutaa kun perhe tai ystävät tukevat sitä. On tutkittu, että ihmiset jotka treenaavat ystävänsä kanssa yhdessä saavuttavat tavoitteensa 80% suuremmalla todennäköisyydellä kuin henkilöt jotka treenvat yksin. Mikäli perheesi tai ystäväsi ei vielä käy GoGolla, kysy GoGon asiakasneuvojilta mahdollisuutta päästä tutustumaan veloituksetta GoGo Liikuntakeskuksien palveluihin. Energisempi ympäristö tekee sinustakin energisemmän.
 7. Palkitse itsesi onnistumisista. Opettele kannustamaan itseäsi ja iloitsemaan niistä asioista joista onnistut treeneissäsi.
 8. Nauti matkasta! Tavoite on suunta mitä kohti kulkea samalla kun nauttii elämästä parhaansa mukaan päivittän.

Blogin puolesta hyvää treeniviikkoa kaikille ja tsemppiä omien tavoitteiden kanssa!

]]>
http://www.igolehti.fi/blogi/2014/01/09/miten-saavuttaa-tavoitte-liikunnan-kanssa/feed/ 0
Spinningin uusi aikakausi alkaa GoGo:ssa 11.1. http://www.igolehti.fi/blogi/2014/01/07/spinningin-uusi-aikakausi-alkaa-gogossa-11-1/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=spinningin-uusi-aikakausi-alkaa-gogossa-11-1 http://www.igolehti.fi/blogi/2014/01/07/spinningin-uusi-aikakausi-alkaa-gogossa-11-1/#comments Tue, 07 Jan 2014 14:39:56 +0000 Varpu Vähätalo http://www.igolehti.fi/blogi/?p=3121 Lue loppuun ]]>

GoGo Parkin Spinning-Sali saa kokonaan uuden ilmeen ja täysin uudet Spinning-pyörät meneillään olevan remontin myötä. Spinning-sali kokee täydellisen muodonmuutoksen. Pyörät asetetaan useampaan eri tasoon ja sali saa kokonaan uuden värityksen, uuden lattian ja muiden uusittujen pintojen myötä. Uuden upean salin avajaisia vietetään GoGo Parkissa lauantaina 11.1. klo 9:30 alkaen.

 • Klo 9.30 Punainen nauha katkaistaan ja Spinning-sali avataan! Tule katsomaan!
 • Klo 10.00 Spinning 90min
 • Klo 11.30 Spinning pyöriin tutustumista
 • Klo 12.00 PST -testi (Personal Spinning Threshold, lue lisää PST-testistä tuolta alempaa)
 • Klo 12.30 Spinning 30

Kuva 1

Spinpower-tunnit

Uusien pyörien myötä kaikki GoGo Parkin Spinning-tunnit muuttuvat Spinpower-tunneiksi. Kyseessä ei ole aiemmin ohjelmassa ollut Spinning voima -tunti, vaan Spinpower-tuntien nimi perustuu tehonmittauksella varustetuilla pyörillä poljettaviin Spinning-tunteihin.

Spinpower-tunnit muodostuvat lämmittelystä, harjoitusjaksosta ja palautusjaksosta kuten muutkin Spinning-tunnit. Oleellinen ero muihin Spinning-tunteihin on, että tunnin aikana ohjaajat ohjeistavat säätämään vastusta niin, että pyörässä olevan ajotietokoneen mittaama teho asettuu tietylle tasolle. Tunnin aikana käytettävät tehotasot ovat yksilölliset ja riippuvat polkijan kunnosta. Yksilölliset tehoalueet määritetään PST-testin avulla. Yksilöllisillä tehoalueilla harjoitteleminen tuottaa parhaan mahdollisen hyödyn ja saavutat havaittavia tuloksia nopeasti.

PST testi

PST-testin avulla määritetään jokaisen henkilökohtainen kynnysteho (PST = Personal Spinning Treshold). PST-testin avulla mitattavalla kynnysteholla tarkoitetaan tehoa, jonka testattava henkilö kykenee ylläpitämään anaerobisen kynnyksen alapuolella.

PST-testiin voi osallistua GoGo Parkissa maanantaisin klo 18 sekä keskiviikkoisin klo 19.

PST-testiin on hyvä valmistautua seuraavasti:

 • Nuku vähintään 8 tuntia testiä edeltävänä yönä
 • Nauti runsaasti nestettä testiä edeltävien 24 tunnin aikana
 • Älä tee rakasta harjoitusta testipäivänä tai testiä edeltävänä päivänä
 • Älä suorita testiä mikäli et tunne oloasi terveeksi

PST-testi suoritetaan polkemalla Spinner Blade Ion –pyörällä satulassa istuen tasaisella pyöritysnopeudella ja lisäämällä vastusta 2 minuutin välein. Vastuksen lisäämistä jatketaan niin kauan kunnes testattava henkilö ei enää kykene ylläpitämään tasaista pyöritysnopeutta täyden 2 minuutin jakson ajan. Testattavan henkilön PST on se teho, jolla testattava henkilö kykenee ylläpitämään tasaisen pyöritysnopeuden täyden 2 minuutin jakson ajan.

Testin aikana pyörällä poljetaan tasaisella pyöritysnopeudella koko testin ajan. Onnistuneessa testissä pyöritysnopeus on 75-85 rpm välillä ja pyöritysnopeus pysyy mahdollisimman tasaisena koko testin ajan. Tehoa lisätään 2 minuutin välein 5-30 watin verran. Lisättävän tehon määrä riippuu testattavan henkilön peruskuntotasosta.

PST:n perusteella määräytyy 6 tehoaluetta, jotka ovat:

 • < 60% PST palauttava harjoitteluteho
 • 60-85% PST aerobinen harjoitteluteho
 • 85-105% PST kynnysharjoitteluteho
 • 105-120% PST anaerobinen harjoitteluteho
 • > 120% PST huipputehoharjoittelu
 • maksimiteho (maksimitehoa ei lasketa PST:n perusteella)

Omat tehoalueet on helppo lukea PST-testituloksen perusteella Spinning-salista löytyvän taulukon avulla. Spinning-tuntien aikana on hyvä muistaa omat 60%, 85% ja 105% tehoarvot.

PST-testi suositellaan uusittavaksi 3 kuukauden välein. Testien avulla voit seurata kuntosi kehittymistä helposti ja tulosten kehittyminen antaa hurjasti lisää harjoittelumotivaatiota. Alussa PST-testi voi olla hyvä suorittaa hieman useammin, jotta opit jakamaan voimasi paremmin ja testin tulos tarkentuu.

Spinner Blade Ion -pyörät

GoGo on ensimmäinen eurooppalainen liikuntakeskus, joka ottaa käyttöön täysin uudet Spinner Blade Ion –pyörät, jotka on varustettu tehonmittauksella ja ajotietokoneella.

Perusrakenteeltaan uudet pyörät vastaavat täysin Hermiassa olevia pyöriä. Cityn pyöriin verrattuna erona on ohjaustangon etäisyyssäätö korkeussäädön lisäksi. Pyörien säätö tunnin alussa suoritetaan seuraavassa järjestyksessä: satulan korkeus, ohjaustangon korkeus, satulan etäisyyssäätö ja ohjaustangon etäisyyssäätö.

Kuva 2

Tehonmittaus

Tehonmittauksen avulla Spinning-harjoittelun vaikutuksesta saadaan aivan uuttaa tarkkuutta sykemittaukseen perustuvaan harjoitteluun verrattuna. Syke saattaa vaihdella suuresti eri tekijöiden, kuten levon määrän, vaikutuksesta, mutta tehonmittauksen mittaama teho vastaa aina ajajan tekemää työtä.

Tehonmittaus perustuu vastuksen ja pyöritysnopeuden, eli kadenssin, mittaamiseen. Teho lasketaan näiden kahden mitatun arvon tulona:

Teho = vastus x pyöritysnopeus

Tehoon voidaan vaikuttaa muuttamalla vastusta tai pyöritysnopeutta tai molempia. Tehonmittauksen myötä Spinning-tunnille osallistujan on entistä helpompi  ottaa harjoituksesta kaikki irti.

Ajotietokone

Uudet Spinner Blade Ion –pyörät on varustettu ajotietokoneella, jossa on 4 näkymää. Ensimmäisessä näkymässä esitetään syke, pyöritysnopeus, teho ja ajoaika. Toisessa näkymässä esitetään syke, teho sekä ajettu matka. Kolmannessa näkymässä esitetään syke, pyöritysnopeus, teho ja vauhtipyörän energia. Neljännessä näkymässä esitetään syke, keskimääräinen pyöritysnopeus, keskimääräinen teho ja ajoaika.

Sykemittaus edellyttää ANT+-yhteensopivan sykevyötä tai Polarin 5 kHz sykevyötä. Ohjaajat neuvovat ajotietokoneen käytössä PST-testien sekä tuntien yhteydessä.

Kuva 3

Spinpower-tunnit vs. muut Spinning-tunnit

Millä tavalla uudet Spinpower-tunnit eroavat muista GoGo:n Spinning-tunneista.

Oleellisin ero on, että tuntien aikana me ohjaajat neuvomme säätämään vastuksen tietylle tehoalueelle. Jokaisella on yksilölliset tehoalueet, jotka määräytyvät henkilökohtaisesti PST-testin perusteella.

Voiko tunnille osallistua jos ei ole suorittanut PST-testiä?

Totta kai, tervetuloa mukaan! Tunnille on mahdollista osallistua vaikka ei olisi suorittanut PST-testiä, mutta saat tunnista moninkertaisen ilon ja hyödyn mikäli olet suorittanut PST-testin ja tiedät henkilökohtaiset tehoalueesi.

Kannattaako muilla Spinning-tunneilla enää käydä?

Ehdottomasti! Saat GoGo Cityn ja Hermian Spinning-tunneilta edelleen sen saman hyödyn ja liikunnan ilon kuin aina ennenkin. Voit saada muista Spinning-tunneista aiempaa enemmän irti osallistuttuasi muutamalle Spinpower-tunnille. 

Kuvien lähteet: kuva1, kuva2, kuva3

Kiitos Markus! Mikäli teillä jäi kysyttävää, ottakaa spinning-ohjaajia hihasta kiinni. Sitten vain polkemaan 11.1. alkaen!

]]>
http://www.igolehti.fi/blogi/2014/01/07/spinningin-uusi-aikakausi-alkaa-gogossa-11-1/feed/ 0
PT, tarkista ruokapäiväkirjani! T: 29v. nainen http://www.igolehti.fi/blogi/2014/01/03/pt-tarkista-ruokapaivakirjani-t-29v-nainen/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=pt-tarkista-ruokapaivakirjani-t-29v-nainen http://www.igolehti.fi/blogi/2014/01/03/pt-tarkista-ruokapaivakirjani-t-29v-nainen/#comments Fri, 03 Jan 2014 13:13:01 +0000 Varpu Vähätalo http://www.igolehti.fi/blogi/?p=3111 Lue loppuun ]]>

Tällä kertaa ruokapäiväkirjansa paljastaa kolmivuorotyötä tekevä nainen, joka käy salilla 3-4 kertaa viikossa. Ruokansa hän tekee mieluiten itse ja kerran viikossa on nami/herkkupäivä. Noin kerran viikkoon tulee myös käytyä ravintolassa. (Jutun kuvat eivät liity kyseiseen ruokapäiväkirjaan.)

Tiistai (töissä 14-22) 

klo. 11.45 möller total -vitamiinit, ½l vettä
klo. 12 kaurapuuro vadelmahillolla ja maidolla, lasi kevytmaitoa, mandariini, pala kuivattua ruisleipää juustolla
klo. 17 suikalekanaa ja kasviksia (kukkakaali, parsakaali & porkkana), mandariini, ½l vettä
klo. 20 kaurapuuro maidolla, ½l vettä
klo. 22 tee, omena, 2x porkkana, ½l vettä
-½h + ½h reipas kävely koiran kans

 

Keskiviikko (töissä 8-16)

klo. 7 möller total -vitamiinit, ½l vettä
klo. 8 4-viljanpuuro maidolla, 2x lasi rasvatonta maitoa, 2x pala vesimelonia
klo. 11 suikalekanaa ja kasviksia (kukkakaali, parsakaali & porkkana), ½l vettä
klo. 13 appelsiini, mandariini, tee, ½l vettä
klo. 18 Pancho villa: kana-ruishampurilainen salaatilla, ½l vettä
klo. 20 150g irtokarkkeja
klo. 22 tee, mandariini, ½l vettä

 

Torstai (töissä 9.30-17.30)

klo. 7 möller total -vitamiinit, ½l vettä
klo. 8 1x siivu ruisleipää juustolla, mandariini, ½l vettä
klo. 11 possua tomaattikastikkeessa, porkkanaraastetta, 2x lasi rasvatonta maitoa
klo. 16 raejuustoa mansikoilla, ½l vettä
klo. 19 protein diet -palautusjuoma 2,5dl, treenin aikana 1l vettä
klo. 21.30 2x ruisleipäsiivu munalla & juustolla, salaattia, tee, ½l vettä
-1½h salitreeni + 1h reipas kävely koiran kans

 

Perjantai (töissä 20.45-06.45)

klo. 12.45 möller total -vitamiinit, ½l vettä
klo. 13  kaurapuuro vadelmahillolla ja maidolla, 2x lasi kevytmaitoa, omena
klo. 16 protein diet -palautusjuoma 2,5dl, treenin aikana 1l vettä
klo. 19 kanafile, salaattia, 2x lasi kevytmaitoa
klo. 23 ½ annosta tonnikalasalaattia, 1x ruisleipäsiivu juustolla, ½l vettä
klo. 02 2x mandariini, tee
klo. 04 ½ annosta tonnikalasalaattia, 1x ruisleipäsiivu juustolla, ½l vettä
-1½h salitreeni + 1h reipas kävely koiran kans

 

Lauantai (töissä 19.30-07.00)

klo. 13.45 möller total -vitamiinit, ½l vettä
klo. 14  kaurapuuro vadelmahillolla ja maidolla, 2x lasi kevytmaitoa
klo. 18 uunilohta katkarapujen kera, 2x kiiwi, ½l vettä
klo. 23 ½ annosta tonnikalasalaattia, 1x ruisleipäsiivu kurkuilla, ½l vettä
klo. 1.30 2x mandariini, tee
klo. 4.30 ½ annosta tonnikalasalaattia, 1x ruisleipäsiivu, ½l vettä
-½h + ½h reipas kävely koiran kans

Sunnuntai (vapaapäivä)

klo. 13 möller total -vitamiinit, ½l vettä
klo. 14.30 pala lohi-sipulipiirakkaa, karjalanpiirakka juustolla, mandariini, tee
klo. 18 protein diet -palautusjuoma 2,5dl, treenin aikana 1l vettä
klo. 20.30 kanafile, salaattia, 2x lasi kevytmaitoa, ½ omena, pala kuivattua ruisleipää juustolla
klo. 00 2x mandariini, ½l vettä
-1½h salitreeni + 1½h reipas kävely koiran kans

 

Maanantai (vapaapäivä)

klo. 13.45 möller total -vitamiinit, ½l vettä
klo. 14 pala lohi-sipulipiirakkaa, tee, 1x lasi kevytmaitoa, 2x mandariini
klo. 17.15 protein diet -palautusjuoma 2,5dl, treenin aikana 1l vettä
klo. 19.45 1x viljapossun pihvi, bataattisosetta, salaattia, 2x lasi kevytmaitoa, pala kuivattua ruisleipää juustolla
klo. 22 omena, ½l vettä
-Grit strengh 30min, 20min salitreeni, 1½h reipas kävely koiran kans

 

PT:n kommentti:

Kolmivuorotyö asettaa aina haasteet terveellisen ja laadukkaan ravinnon toteuttamiseen. Olet onnistunut rytmittämään ruokailujasi hienosti noiden työvuorojen aikanakin. On tärkeää säilyttää säännöllinen ruokailurytmi vaihtuvasta päivärytmistä huolimatta. Kevyet, terveelliset välipalat pitävät erityisesti yövuoron aikana vireystilaa paremmin yllä kuin raskaat ateriat. Kevyet keitot, sekä laadukkaat hiilihydraatit, kuten täysjyväleipä voivat olla hyviä ateriavaihtoehtoja vaikkapa yövuoroon. Huolehdit ravinnossasi riittävästä proteiinin saannista sekä syöt hyvin kasviksia ja ”vihreää”. Vaikka sinulla onkin käytössä lisäravinnevalmisteet, voisit toisinaan lisätä hyvien rasvojen saantia luonnollisessakin muodossa. Esim. avocado, oliiviöljyt ja pähkinät käyttöön :) !

Kaiken kaikkiaan, erittäin hyvä!

Blogi kiittää jakamisesta, ja toivoo jokaisen lukijan inspiroituvan ja innostuvan terveellisestä ruokavaliosta ja terveellisten elintapojen ylläpitämisestä!

Edellinen juttu: PT, tarkista ruokapäiväkirjani.

Voit lähettää oman ruokapäiväkirjasi viikon ajalta meille, osoitteeseen blogi@gogo.fi, minkä jälkeen Personal Trainerimme kommentoi sitä ja antaa vinkkejä ravintoon liittyen. Julkaisemme päiväkirjat anonyymeina jos haluat, joten jaa omasi huoletta!

]]>
http://www.igolehti.fi/blogi/2014/01/03/pt-tarkista-ruokapaivakirjani-t-29v-nainen/feed/ 0